Ви є тут

ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ ЗАСАДИ ВИРОБНИЦТВА МОЛОКА В УКРАЇНІ

У статті розглядаються проблеми функціонування виробництва молока в господарствах різних організаційно-правових форм господарювання. Особлива увага приділяється розгляду проблеми кризового стану  молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах, а також оцінці племінної справи  в господарствах корпоративного сектору. Деталізований аналіз здійснено щодо якості молока і ціни. Запропоновані заходи, які спрямовані на відродження молочного скотарства в Україні.

Ключові слова: сільськогосподарські підприємства. господарства населення. молочне скотарство, ціна, поголів’я

 

 

  1. Економіка виробництва молока і молочної продукції в Україні: Моногр./ [за ред.П.Т. Саблука і В.І. Бойка]. – К.: ННЦ ІАЕ, 2005. – 340 с.
  2. Копитець Н.Г. Функціонування системи збуту продукції скотарства: теоретико-практичний аспект: Монографія / Н.Г. Копитець – К.: ННЦ ІАЕ, 2007. – 210 с.
  3. Нормативні витрати, ціни, баланси сільськогосподарської продукції в Україні та країнах світу / [О.М. Шпичак, Ю.Я. Гапусенко, С.А. Стасіневич та ін.]; за ред. О.М. Шпичака, Ю.Я. Гапусенка. – К.: ННЦ "ІАЕ", 2006. – 694 с.
  4. Пархомець М.К. Економічний механізм розвитку молокопродуктового підкомплексу АПК Західного регіону України / М.К. Пархомець – Тернопіль : Економічна думка; Ерудит, 2001. – 328 с.
  5. Павличенко М. Г. Собівартість молока: чи дозволяє облік собівартості побачити реальний фінансовий результат / М. Г. Павличенко, А. А. Попов // Молочна промисловість. – 2008. – № 1 (44). – С. 32–36.
ДолученняРозмір
PDF icon ivanova11106-2013.pdf258.17 КБ