Ви є тут

СВІТОВЕ ВИРОБНИЦТВО М ʼ ЯСА: МІСЦЕ ТА РОЛЬ УКРАЇНИ

У  статті  досліджено  динаміку  обсягів  та  структури  світового  виробництва  мʼяса.  На  основі  виявлених 
тенденцій в досліджуваних динамічних рядах робляться припущення щодо майбутнього виробництва мʼяса за видами та 
географічними територіями. Доводиться, що головними умовами розвитку м’ясного скотарства є наявність природних 
пасовищ та відносно низька густота населення, свинарства та птахівництва ‒ профіцитний зерновий баланс. 
Відмічається  залежність  України  від  імпорту  відповідної  продукції.  Обґрунтовується  здатність  переходу  до 
повного  забезпечення  внутрішніх  потреб  у  м’ясі  та  м’ясопродуктах  зі  збільшенням  експорту  їх  лишків  на  світовий 
ринок. 
Ключові  слова:  виробництво  мʼяса,  яловичина  й  телятина,  свинина,  м’ясо  птахів,  структура,  країни-
експортери, природні пасовища, густота населення, зерновий баланс. 
 

1. Livestock and Poultry: World Markets and Trade / Lee Schatz, Scott Sindelar, Ralph Dutrow, 
Roseanne  Freese  and  other  //  United  StatesDepartment  ofAgriculture. 
ForeignAgriculturalService.Circular SeriesDL&P 2-01October 2001.‒ 28p. 
2.  Livestock  and  Poultry:  World  Markets  and  Trade  /  Todd  Drennan,  Wendell  Dennis,  Kelly 
Luecker,  David  Leishman  and  other  //  United  StatesDepartment  ofAgriculture. 
ForeignAgriculturalService.Circular SeriesDL&P 2-03October 2003. ‒ 29p. 
3. Livestock and Poultry: World Markets and Trade / Mayra Caldera, Michelle DeGraaf, Claire 
Mezoughem, Julie Morin // United StatesDepartment ofAgriculture. ForeignAgriculturalService.Circular 
SeriesDL&P 2-06 October 2006. ‒ 25p. 

4.  Livestock  and  Poultry:  World  Markets  and  Trade  /  Anneke  Gustafson,  Claire  Mezoughem, 
Lesley  Ahmed  //  United  StatesDepartment  ofAgriculture.  ForeignAgriculturalService.October  2010.  ‒ 
34p. 
5.  Livestock  and  Poultry:  World  Markets  and  Trade  /  Jessica  Martin,  Claire  Mezoughem, 
LazaroSandoval  //  United  StatesDepartment  ofAgriculture.  ForeignAgriculturalService.October  2014.  ‒ 
22p. 
6.  Grain:  WorldMarketsandTrade  /  TeresaMcKeivier,  AndrewSowell,  YoonheeMacke, 
RickO’Mearaand other // United StatesDepartment ofAgriculture. ForeignAgriculturalService.November 
2014. ‒ 57p. 
7.  Похваленко  О.  С.  Вплив  технології  на  прибутковість  відгодівлі  свиней  /  О.  С. 
Похваленко  [Електронний  ресурс]  //  Freedomfarmbacon.  ‒  Режим  доступу:  http://www.ff-
bacon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=67 &Itemid= 63&lang=ru 
8.  Мудрак  Р.  П.  Продовольчий  ринок  України:  ризики  та  нові  можливості  в  контексті 
європейської  інтеграції  /  Р.  П.  Мудрак  //  Збірник  наукових  праць  Уманського  національного 
університету садівництва. ‒ 2014. ‒ Випуск 85. ‒ С. 225. 

ДолученняРозмір
PDF icon muzyka.pdf324.4 КБ