Ви є тут

СТРУКТУРНИЙ АНАЛІЗ ОБСЯГІВ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ НА ГЛОБАЛІЗОВАНИХ АГРОПРОДОВОЛЬЧИХ РИНКАХ

 

У статті досліджено обсяги виробництва основних видів продукції харчової промисловості (м`ясо великої рогатої худоби, молоко, цукор, олія) Вінницької області, що зумовлено присутністю значних потужностей харчової промисловості АПК. Визначено основні напрями її експорту. Запропоновано заходи, які дадуть можливість збільшити частку харчових підприємств на глобалізованих агропродовольчих ринках.

Ключові слова: готова продукція, глобалізація, міжнародні ринки продуктів харчування.

 

1. Бабенко А.А. Продовольственная безопасность Украины и ее регионов / Збірник наук. праць Луганськ. нац. аграрн. ун-ту. (За ред. В.Г. Ткаченка). – Луганськ: Вид-во ЛНАУ, 2005. – № 51 (74). // Серія “Економ. науки”. – С. 19.

2.  Економічне і соціальне становище Вінницької області за 2012 рік. Головне управління статистики у Вінницькій області. – Відпов. за випуск Ігнатов С.Н., Шевченко О.В. – 75 с.

3.  Крисанов Д. Пріоритети аграрної сфери та їх реалізація в умовах економічної кризи. / Д. Крисанов // Економіка України. – 2004. – № 11. – С.53-57.

4. Криворучко В.І. Розвиток овочівництва в Україні [текст] / В.І. Криворучко // Економіка АПК. – 1999. – №1. – С. 117-123.

5. Месель-Веселяк В.Я. Реформування аграрного сектору України: здобутки і проблеми / В.Я. Месель-Веселяк // Економіка АПК. – 2006. – № 5. – С. 3-8.

6. Мостовий Г.І. Агробізнес: державне регулювання: монографія. / Г.І. Мостовий – Харків: Основа, 2002. – 300 с.

7. Саблук П.Т. Глобалізація і продовольство / П.Т.Саблук, Г. Білорус, В.І. Власов. – К.: Київ:ННЦ „ІАЕ”, 2008. – 632 с.

ДолученняРозмір
PDF icon gontaruk_10-2013.pdf226.44 КБ