Розглядаються організаційно-технологічні чинники, що характеризують виробництво молока на
сільськогосподарських підприємствах. Авторами проаналізовано та аргументовано необхідність посилення
інтенсифікації в галузі молочного скотарства та наведені основні фактори, що на неї впливають. Особливу увагу
приділено перспективам інтенсифікації виробництва молока на сільськогосподарських підприємствах України. У
дослідженні автори виділяють особливості інтенсифікації виробництва молочної продукції та пропонують механізм
комплексної інтенсифікації продукції молочного скотарства. Запропоновано методичні підходи до організації та
планування виробництва на основі його інтенсифікації.
Ключові слова: інтенсифікація, молочне скотарство, молочна продукція, чинники інтенсифікації, комплексна
інтенсифікація.