Ви є тут
СВІТОВЕ ВИРОБНИЦТВО М ʼ ЯСА: МІСЦЕ ТА РОЛЬ УКРАЇНИ
У статті досліджено динаміку обсягів та структури світового виробництва мʼяса. На основі виявлених
тенденцій в досліджуваних динамічних рядах робляться припущення щодо майбутнього виробництва мʼяса за видами та
географічними територіями. Доводиться, що головними умовами розвитку м’ясного скотарства є наявність природних
пасовищ та відносно низька густота населення, свинарства та птахівництва ‒ профіцитний зерновий баланс.
Відмічається залежність України від імпорту відповідної продукції. Обґрунтовується здатність переходу до
повного забезпечення внутрішніх потреб у м’ясі та м’ясопродуктах зі збільшенням експорту їх лишків на світовий
ринок.
Ключові слова: виробництво мʼяса, яловичина й телятина, свинина, м’ясо птахів, структура, країни-
експортери, природні пасовища, густота населення, зерновий баланс.
1. Livestock and Poultry: World Markets and Trade / Lee Schatz, Scott Sindelar, Ralph Dutrow,
Roseanne Freese and other // United StatesDepartment ofAgriculture.
ForeignAgriculturalService.Circular SeriesDL&P 2-01October 2001.‒ 28p.
2. Livestock and Poultry: World Markets and Trade / Todd Drennan, Wendell Dennis, Kelly
Luecker, David Leishman and other // United StatesDepartment ofAgriculture.
ForeignAgriculturalService.Circular SeriesDL&P 2-03October 2003. ‒ 29p.
3. Livestock and Poultry: World Markets and Trade / Mayra Caldera, Michelle DeGraaf, Claire
Mezoughem, Julie Morin // United StatesDepartment ofAgriculture. ForeignAgriculturalService.Circular
SeriesDL&P 2-06 October 2006. ‒ 25p.
4. Livestock and Poultry: World Markets and Trade / Anneke Gustafson, Claire Mezoughem,
Lesley Ahmed // United StatesDepartment ofAgriculture. ForeignAgriculturalService.October 2010. ‒
34p.
5. Livestock and Poultry: World Markets and Trade / Jessica Martin, Claire Mezoughem,
LazaroSandoval // United StatesDepartment ofAgriculture. ForeignAgriculturalService.October 2014. ‒
22p.
6. Grain: WorldMarketsandTrade / TeresaMcKeivier, AndrewSowell, YoonheeMacke,
RickO’Mearaand other // United StatesDepartment ofAgriculture. ForeignAgriculturalService.November
2014. ‒ 57p.
7. Похваленко О. С. Вплив технології на прибутковість відгодівлі свиней / О. С.
Похваленко [Електронний ресурс] // Freedomfarmbacon. ‒ Режим доступу: http://www.ff-
bacon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=67 &Itemid= 63&lang=ru
8. Мудрак Р. П. Продовольчий ринок України: ризики та нові можливості в контексті
європейської інтеграції / Р. П. Мудрак // Збірник наукових праць Уманського національного
університету садівництва. ‒ 2014. ‒ Випуск 85. ‒ С. 225.
Долучення | Розмір |
---|---|
muzyka.pdf | 324.4 КБ |