Ви є тут

СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

У статті здійснюється оцінка сучасного стану підприємств харчової промисловості. Розглянуто особливості функціонування українських підприємств харчової промисловості в умовах посилення глобалізаційних процесів у світовій економіці. Особлива увага приділяється контролю якості продуктів харчування в умовах членства в СОТ у відповідності до загальноприйнятих країнами-членами цієї організації стандартів якості. Автором розглянуто особливості функціонування в Україні системи контролю якості продуктів харчування, зокрема продукції тваринництва. Проаналізовано існуючу в Україні систему ветеринарного контролю як на рівні держави, так і на рівні конкретного підприємства-виробника продукції. Запропоновані заходи з відновлення функціонування під-приємств харчової промисловості.

Ключові слова: підприємство, харчова промисловість, експорт, біопаливо.

  1. Крисанов Д. Інноваційний фактор розвитку харчової промисловості України / Д. Крисанов //Економіка України. – 2007. – №4. – С.71-82.
  2. Макаренко І. О. Сучасні механізми стабілізації діяльності підприємств харчової промисловості / І. О. Макаренко // Актуальні проблеми економіки. – 2006. – № 2 (56). – С. 93-100.
  3. Купчак П. М. Харчова промисловість України в умовах активізації інтеграційних та глобалізаційних процесів : монографія / За ред. Л. В. Дейнеко. – К. : Рада з вивч. прод. сил України НАН України, 2009. – 152 с.
  4. Якимчук Т. В. Стан і перспективи розвитку підприємств харчової промисловості України / Т. В. Якимчук // Актуальні проблеми економіки. – 2010. – № 4(106). – С. 162–168.
  5. Серегин С.Н. Переход к новой модели экономического роста – ключ к успеху работы пищевой промышленности в условиях ТС и ВТО / С.Н. Серегин, О.Н. Каширина // Пищевая промышленность. – 2012. – № 5. – С. 8–16.
ДолученняРозмір
PDF icon kuts10-2013.pdf236.17 КБ