Ви є тут

СТАН ЕКОНОМІКИ МОЛОКОПРОДУКТОВОГО ПІДКОМПЛЕКСУ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У статті схематично розглянуто молокопереробний підкомплекс Черкаської області; досліджено стан виробництва 
та  переробки  молока  в  області,  проаналізовано  роботу  та  вимоги  до  якості  молокосировини  на  найбільших 
молокопереробних  підприємствах  області.  Представлено  структуру  реалізованого  молока  за  якістю  сортового  складу 
молока, прийнятого для молокопереробних підприємств; висвітлено вимоги Європейського Союзу до якості молока та 
досліджено  показники  якості  заготовленого  молока  переробними  підприємствами  Черкаської  області;  розроблено 
основні напрями ефективного функціонування молокопродуктового підкомплексу Черкаської області. 
Ключові слова: конкурентоспроможність, обсяг виробництва, молокопереробні підприємства, якість реалізованого 
молока, молокопродуктовий підкомплекс. 

1.  Нестерчук  Ю.О.  Ресурсний  потенціал  підприємств  продуктових  підкомплексів  АПК  [Текст]  :  монографія  /  
Ю. О. Нестерчук, Н. В. Бутко. – Черкаси : ЧНУ ім. Богдана Хмельницького, 2013. – 215 с. 
2.  Шубравська  О.  В.  Розвиток  ринку  молока  і  молочної  продукції:  світові  тенденції  і  вітчизняні  перспективи  /  
О. В. Шубравська // Економіка і прогнозування. – 2008. – №2. – С. 81-88. 
3.  Радько В. І. Тенденції розвитку виробництва молока в Україні / В. І. Радько // Економіка АПК. – 2010. – № 11. – 
С. 24-28. 

ДолученняРозмір
PDF icon bondarets.pdf313.9 КБ