Ви є тут

ДІАГНОСТИКА СТАНУ РИНКУ ПРОДУКЦІЇ МʼЯСОПЕРЕРОБНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ

У  статті  проаналізовано  структуру  виробництва  харчових  продуктів  в  2013  році  та  визначено  частку 
м’ясопереробної  галузі  в  харчовій  промисловості,  відображено  динаміку  змін  у  виробництві  та  реалізації  м’яса  та 
готової м’ясної продукції, охарактеризовано фактори, що впливають на співвідношення темпів росту виробництва м’яса 
та  продукції  м’ясопереробної  галузі.  Визначена  регіональна  концентрація  виробництва  готової  м’ясної  продукції  та 
частки  виробництва  її  суб’єктами  залежно  від  форм  господарювання.  Досліджено  тенденції  попиту  на  ринку 
м’ясопереробної  продукції,  зміни  обсягів  експорту  за  товарними  категоріями  та  співвідношення  вітчизняного 
виробництва й імпорту м’ясної продукції. 
Ключові слова: м’ясопереробна продукція, ковбасні вироби, товарна сегментація, імпорт. 

1.  Статистичний  щорічник  України  за  2013р.  /За  ред.  О.Г.Осауленка.  –  Державна  служба  статистики  України.  – 
К.,2014. – 527 с. 
2.  Номенклатура продукції промисловості. – Державна служба статистики України. – К.,2013. – 543 с. 
3.  Коняк  І.В.  Стан та  перспективи розвитку  ковбасних  виробів  в  Україні.//  Економіка  харчової  промисловості.  – 
2012. – №4. – C.12–19. 
4.  Сятковская Е. В. Импортозависимость и создание ЭСТ / Е. В. Сятковская // Мясной бизнес. – 2011. – №1. – С. 22–24. 
5.  Чорноротов  О.Г.  Аналіз  ринку  тваринництва  та  виробництва  м’яса  та  м’ясопродуктів  України.  //Мясные 
технологии. – 2011. – №7.– С.25–30. 
6.  Філіппов М.В. Сучасний стан та проблеми функціонування ринку м’ясної продукції України.//Вісник ОНУ ім.І.І. 
Мечнікова. – 2013. – Т.18.– № 2/1. – С. 183–187. 
7.  Вязовская  С.  Демократический  продукт.  Тенденции  на  рынке  полукопченых  колбас  Украины. –  [Електронний 
ресурс]: – http://www.meatbusiness.ua/article.php?p=604&j=2. 
8.  Статистичний  аналіз  ринку  заморожених  продуктів  –  [Електронний  ресурс]:  –  http:  //www.  radakmu.org.ua/ 
file/zvit_Bartkovskogo.doc. 
9.  Шугурова  Т.  Инновационный  подход  к  производству  натуральних  полуфабрикатов  /  Т.  Шугурова  //  Мясной  
бизнес. – 2011. – №4. – С.56–57. 
10.  Рынок мяса и мясных продуктов Украины.//Мясное дело. – К., 2012. – №10. – С. 13–21. 
11.  Рынок мяса и мясных продуктов Украины.//Мясное дело. – К., 2013. – №1. – С. 17–27. 
12.  М'ясо  вітчизняного  виробництва  витісняє  імпорт  –  [Електронний  ресурс]:  http://www.ukrinform.ua/ukr/news/ 
myaso_vitchiznyanogo_virobnitstva_vitisnyae__import___analitiki_1903734 
13.  Україна  поступово  відмовляється  від  імпорту  м’яса  та  ковбас.  –  [Електронний  ресурс]:http://pohlyad.com/ 
news/n/39749 

ДолученняРозмір
PDF icon gurzhiy.pdf502.59 КБ